American Library Association præsenterer webinar om tegneserier/manga censur

medieudgivelse – adgang til tegneserier, grafiske romaner og manga er et stadig mere varmt emne i biblioteket, kreative og ytringsystemer. For biblioteker og andre distributører er der spørgsmål om, hvorfor og hvordan man indsamler og stiller disse materialer til rådighed, og hvordan man håndterer udfordringer (herunder juridiske og politiske udfordringer). Skabere er nødt til at vide, hvilken støtte der er derude, hvis deres materialer er under angreb, og hvordan disse angreb manifesterer sig. Advokater for fri ytring er interesseret i, hvordan deres støtte til grundlæggende principper for adgang til information gælder for disse materialer.
For at starte vores “intellektuelle frihed over hele Globe” webinar-serien er OIF og IFLA Faife glade for at præsentere “tegneserier, grafiske romaner, manga og biblioteker”, et times kig på, hvordan censur påvirker tegneserier over hele verden. Dette webinar vil diskutere historien om tegneserie censur og fremhæve nogle af de aktuelle problemer, som biblioteker og indholdsskabere står overfor over hele kloden, herunder et rampelys på Tokyos nylige lov, der påvirker manga. Der vil også være en oversigt over politikker og bedste praksis relateret til tegneserier, grafiske romaner og manga i biblioteker.

Dato: Onsdag den 9. november 2011

Tid: 9:00 Central standardtid, 1500 GMT

Omkostninger: 30 USD – ALA -medlemmer/medlemmer af IFLA -institutionelle medlemmer; 35 USD – Generelle deltagere

Bemærk: Der vil være et lille antal gratis rum for deltagere, der ellers ikke havde råd til at deltage. For at lære mere om denne mulighed, bedes du kontakte Jonathan Kelley på jokelley@ala.org. Arkiverede optagelser af al “intellektuel frihed over hele kloden” webinarer vil være tilgængelige til salg en måned efter live -begivenhederne.

Besøg. For information om Webinar -serien, besøg.

Charles Brownstein er administrerende direktør for Comic Book Legal Defense Fund, en non-profit organisation, der forsvarer de første ændringsrettigheder for tegneserier og grafiske romaner siden 1986. Siden tiltrædelsen af ​​organisationen i 2002 har Brownstein overvåget CBLDFs succesrige styring af flere første ændringer Sager, herunder en bemærkelsesværdig sejr i Georgia mod Gordon Lee. Senest er organisationens arbejde blevet citeret af U.S. Supreme Court i flertalsafgørelsen i Brown mod Ema. Brownstein skriver også omfattende om tegneserier; Hans publikationer inkluderer de prisvindende bøger Eisner/Miller og den underligt overbevisende kunst i Denis Kitchen.

Yasuyo Inoue er professor i bibliotekaritets- og skolebibliotekskurser ved økonomi og forretningsafdeling på Dokkyo University, Japan. Hun er i øjeblikket medlem af IFLAs udvalg for frihedsfrihed til information og ytringsfrihed og har været medlem af Japan Library Association’s Committee on Intellectual Freedom siden 1990. Hun har skrevet om emner som ”manga som studiehjælp ved Skolebiblioteker ”og børn og unge voksne tjenester i japanske biblioteker.

Angela Maycock er assisterende direktør for Office for Intellectual Freedom ved American Library Association. Hun leverer vejledning og støtte til bibliotekarer, lærere og andre om anvendelsen af ​​ALAs intellektuelle frihedspolitik og den første ændring i specifikke situationer, der involverer materialerudfordringer og fortrolighed på biblioteket. Hun påtager sig også projekter for at uddanne bibliotekarer og offentligheden om intellektuelle frihedsspørgsmål.

Del dette:
Del

Reddit
Twitter

LinkedIn
Tumblr

Telegram
Pinterest

Facebook
Lomme

Whatsapp

Sådan her:
Som indlæsning …

Relaterede

Rich Johnson arbejder nu for Diamond Book DistributorsRich Johnson har tilsluttet sig Diamond Book Distributors som vicepræsident, salg og forretningsudvikling. Pressemeddelelsen følger: Media Release-Diamond Book Distributors (DBD), en afdeling af Diamond Comic Distributors, den største distributør af engelsksprogede tegneserier, grafiske romaner og relaterede popkultur-merchandise over hele verden, annoncerer i dag, at Rich Johnson …
21. april 2022in “Comiclist”

Tegneserier er søjler med ytringsfrihed (heldigvis!) September er forbudt bogmåned, og det er værd at nævne, at regeringens bestræbelser på at forbyde kunstneriske materialer fortsætter, selvom vi kryber næsten et kvart århundrede gennem 2000’erne. Censurkampe er legendariske – fra George Carlins syv ord, du ikke kan sige på tv, til Beatles, …
26. september 2022in “Comic Collecting 101”

Image Comics bringer sit katalog til LibraryPassLibraryPass er indbydende den banebrydende udgiver Image Comics til Comics Plus. Pressemeddelelsen følger: Media Release – LibraryPass, Inc. har annonceret en distributionsaftale med Image Comics om at stille en række titler fra deres digitale katalog til rådighed for biblioteker og skoler gennem Comics Plus. Med tegneserier plus, læsere …
5. november 2022in “Comiclist”

Leave a Comment