Blå mandag: Børnene er okay

Chynna Clugstons blå mandag fortæller historier om post-punk, hormonelt drevne teenagere. Bleu Finnegan elsker musik, især Britpop og film, især stumfilm. Hun er dreng-skøre over popstjerner, men kan ikke tåle de lokale dorks. Hun passer ikke ind i det populære skare, så hun har lavet sin egen, med Pals Clover og Erin og et par drenge, der har knus på dem.

Denne første bog i serien drejer sig om at prøve at vinde billetter til en Adam Ant-koncert, en knus på en vikarformand og stadigt eskalerende pornografiske hævn præk på fyrene. Det inkluderer de første tre-udgaver minserier; Pinups af Adam Warren, Evan Dorkin og Sarah Dyer, Andi Watson og J. Scott Campbell og Alex Garner; og noveller fra actionpige #14-18 og Dark Horse præsenterer #127 og #133. Det gentrykrer også den charmerende “Sherlockette: A Tribute to Buster Keaton” fra Oni Double -funktion nr. 11, hvor Bleu forestiller sig i den klassiske Keaton -film Sherlock, Jr.

Kunsten har holdning, ligesom figurerne. Den travle æstetiske efterligner et teenagers værelse, med ethvert rum fyldt med en bandreference eller et andet stykke popkultur Flotsam. Clugstons stil deler med manga en vægt på øjne og følelser, såvel som at blive inspireret af nogle af disse layoutteknikker (som når store hovedversioner af figurerne kommenterer historien i marginalerne, eller når Bleus ansigt er trukket med to prikker For øjne og en cirkelmund).

De overfyldte sider skifter mellem flere og mindre tegneserieformede stilarter afhængigt af den tilgængelige plads og den ønskede effekt. Firmelinjer og grå toner styrer øjet gennem panelerne. Siden ser ikke ud til at blive behandlet som en enhed; Det er noget at holde så mange paneler som muligt. Drivkraften er handling og en Madcap -fornemmelse.

De noveller, der er inkluderet her, viser kunstnerens udvikling gennem mindst tre år. De nyere sider er mindre overfyldte og ser ud til at have roet sig fra de tidligste historier. En stigende brug af forskellige linjevægte gør også de senere historier lettere at læse.

Denne moderne Archie for teenagere (bestemt ikke børn på grund af sproget, uhøflige bevægelser og masser af snak om sex) fanger nøjagtigt, hvordan det er at være en ungdom. Drengene er drenge, og pigerne tager ikke deres crap. Ligesom Adam Ant’s Pop Songs handler historierne med sex på en legende måde. Ud over det seksuelle viser de alle aspekter af teenage -ønske, når du er ung nok til virkelig at elske popstjerner med en besættelse, der er ubegrænset, og når du tror, ​​du vil dø af forlegenhed, når du gør noget fjollet uden at tænke.

Clugston har også skabt Queen Bee, en grafisk roman for yngre læsere om to telekinetiske teenagere. Hun lavede en novelle om skæbne og startede i antologibogen fire bogstaver verdener og leverede spotillustrationer til Cut My Hair, en roman om en musikfan af Jamie S. Rich.

Der er en fire-siders parodi med Blue Monday-figurerne i ONI Press Color Special 2001, hvor de tjekker Oni Press-hovedkvarteret, bliver superdeformerede (japansk stil små mennesker med betydelige hoveder) og bliver angrebet af virksomhedens logo .

Del dette:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterede indlæg:

Blå mandag: Tyve som os #1 Det har været fire år siden den sidste blå mandagshistorie af Chynna Clugston, og jeg har savnet disse underlige, skøre, vidunderlige teenagere. Når banden går i zoologisk have, bliver Bleu distraheret af alle dyrene, der har sex. Det er næsten forår, forstår du, men hun har også sex på hjernen …

Blue Monday: Absolute begyndere Beginne Beginners er den anden bog i Blue Monday-serien (efter børnene er i orden), og børnene går i kostume til et mystisk fest fra 1930’erne. Efter noget spildt vin, der afvikles, fanges op nøgen på videobånd, og resten af ​​historien udforsker hendes modstridende følelser. Det er …

Blå mandag: Painted Moonblue Mandag: Malet Moon henter efter absolutte begyndere, med Bleu fanget i nedfaldet af rygter om videobåndet i hendes nøgen. (En kort indledende tegneserie gør narr af denne ordre, og de faktiske plotpunkter forklares inde i historien, hvis læseren har brug for en hukommelsesnudge.) …

Leave a Comment