Markleys feberlige hjerne: Jeg lavede en boo boo

Dette indlæg er arkiveret under:

Hjemmeside Højdepunkter,
Interviews og kolonner,
Produktanmeldelser

Wayne Markley

Af Wayne Markley

Marvel Firsts: 1970’erne Vol. 3

Jeg er altid stolt af at være opmærksom på detaljer og lave omfattende undersøgelser i disse blogs, men i sidste uge sprængte jeg det big time. Da jeg læste Marvel Firsts: 1970’erne bind 3, noterede jeg mig alle historier og skrev mine tanker ned i den blog, jeg skrev i sidste uge. Et sted mellem at læse dem, skrive dem ned og skrive dem ud sidste gang, savnede jeg halvdelen af ​​titlerne, der blev samlet i bind 3. Denne gang skal jeg afslutte det, jeg burde have skrevet sidste gang. Jeg undskylder for mit rod, og jeg vil gerne takke min redaktør Roger Ash for ikke kun at fange denne skrue, men også for hans forståelse. Ud over at afslutte mit kig på Marvel Firsts: 1970’erne bind 3 Jeg vil også se på bind 2 af Batman: Jiro Kuwata Batmanga fra DC.

Nova nr. 1 var i det væsentlige Marvel og forsøgte at genskabe den magi, der var Spider-Man med en teen-helt og alle mulige problemer. Det er en solid historie af Marv Wolfman og fantastisk kunst af John Buscema og Joe Sinnott. Dette er grundlæggende opsat meget mere end banebrydende historiefortælling, og som med adskillige af disse 70’ers karakterer blev de meget mere vigtige for Marvel’s mytologi ned ad vejen længe forbi 70’erne. Al denne 70’ers serie er samlet i mængderne af Nova Classics.

Fru Marvel #1

Ms.Marvel #1 var en af ​​en række titler med dette navn, men denne var først og blev skrevet af Gerry Conway med kunst af John Buscema og Joe Sinnott. Dette er et almindeligt første nummer, der udforsker en trussel mod Jorden og viser, hvordan Carol Danvers, fra siderne af den nuværende kaptajn Marvel, skal stoppe det. Hun løber ind i nogle Skrulls på vej, og det er en solid læsning. Det stiller mange spørgsmål og svar meget få af dem, da hendes oprindelse ikke forklares i denne første udgave, som er slags frustrerende. Over alt en god læsning. Det første år værd af disse Ms. Marvel -historier er tilgængelige som Marvel Masterworks.

Marvel Spotlight #32 introducerede Spider-Woman af den altid fantastiske forfatter Archie Goodwin med kunst af Sal Buscema og Jim Mooney. Dette fortæller historien om Jessica Drew, der blev opdrættet til at være en Hydra -agent og valgte at skifte sider og bekæmpe kriminalitet i stedet. Hun havde en kortvarig tegneserie i slutningen af ​​70’erne, og hvad jeg synes, mange interessant er Stan Lee er blevet citeret, at de kun gjorde karakteren til at ophavsret navnet, så ingen andre kunne. (Se Comics Journal #42) Og igen over tid er karakteren blevet langt mere interessant, end disse tidlige historier viser. Der har været en række mennesker i Spider-Woman-kostume, og de tidlige historier er tilgængelige i en Masterworks-samling.

Hvad hvis? #1

Hvad hvis nr. 1 var en løs start af DCS -imaginære historier, hvor Marvel tog forskellige begivenheder og karakterer og spekulerede i, hvad der ville være sket, hvis der var anderledes lidt. Titlen gik i årevis og er blevet genoplivet flere gange. Den første udgave satte scenen med hvad hvis Spidey tiltrådte FF? Af Roy Thomas med Jim Craig og Pablo Marcus om kunst. Titlen siger det hele, en sjov historie med en ung Spider-Man, der slutter sig til de vidunderlige fire, og hvad resultaterne ville have været. Dette var baseret på en tidlig FF -historie, hvor Spidey forsøgte at deltage i FF, men det skete aldrig. Et sjovt emne og en bog, hvor kvaliteten varierede, men praktisk talt altid var underholdende. Hvert emne havde forskellige skabere og historier.

Marvel Premier #35 introducerede 3D-manden af ​​Roy Thomas, Jim Craig og Dave Hunt. 3D-mand var en mindre karakter, der bestod af to brødre, Chuck og Hal. Chuck blev fanget af Skrulls (dem igen), og i flugt blev badet i stråling end fik ham til at blive overført til sin lammede bror Hal’s briller. Hvis Hal ville koncentrere sig hårdt nok, ville hans bror Chuck komme ud fra dimensionen (Hal’s briller), han blev fanget i og bekæmpe kriminalitet. Du kan se, hvorfor det aldrig var et stort hit. En fin historie med anstændig kunst, bare en fjollet forudsætning.

Devil Dinosaur #1 handler om en enorm rød T-Rex og blev skrevet og tegnet af Jack Kirby med blæk af Mike Royer. Serien var Marvel’s forsøg på at få Kirby til at genoprette den magi, han havde med Kamandi, og Marvel havde håbet på at lave en tegneserie ud af det. Den første udgave introducerer Devil Dinosaur og hans kammerat, Moon Boy. Som med mange af Kirbys arbejde fra denne periode er det ikke godt, men det er sjovt. Devil Dinosaur banker stadig rundt i Marvel -universet (og er i hemmelige krige), men selvom denne serie er sjov, er den på ingen måde Kirbys bedste arbejde. Den komplette historie er samlet i en handelssamling.

Maskinmand nr. 1

Machine Man nr. 1 blev også skabt af Jack Kirby med blæk af Mike Royer og var en spin-off af Marvel’s tegneserier fra 2001 (baseret på filmen 2001: A Space Odyssey). Det er historien om en robot ved navn Z2P45-9-X-51 eller X-51, da han blev kendt omkring mArvel Universe i senere år. I det væsentlige er X-51 den sidste af sit løb, og han blev opvokset af et menneske. Denne første udgave er en interessant læsning og lidt bedre end Devil Dinosaur. Til hans kreditrapport ville X-51 blive en del af MU i senere år, der hænger sammen med Nextwave, Red-Hulk og Marvel Zombies. Han havde også en fantastisk miniserie tegnet af Barry Windsor-Smith for en række år siden. Generelt en mindre historie, der ville have større indflydelse i senere år, ligesom Kirbys evner.

Hulk Magazine #11, tidligere The Rampaging Hulk Magazine, blev udviklet til at være en måde at fortælle meget mere modne historier og nå et bredere publikum ved at gøre det i et magasinformat. Med udgave ti droppede de den voldsomme del og gjorde det til Hulk -magasinet og gik til fuld farve og med nummer 11 tilføjet Moon Knight af Doug Moench, Gene Colan og Tony Dezuniga. Disse historier hentede, hvor hans optrædener i Marvel var sammen, og forsvarerne sluttede og er virkelig hans første solo -serie efter solo -skud i Marvel Spotlight. Det foregik historien i Marvel Preview og hans igangværende serie. Dette er også den serie, hvor Bill Sienkiewicz først fik sit navn som kunstner. Den første historie er OK, men historierne, der følger den, er meget bedre, og de (sammen med hans forudgående optrædener) findes i Moon Knight Epic Collection Vol. 1. Baseret på hvad der ville følge denne historie vil jeg anbefale at læse denne historie og anbefale den episke samling.

Den vilde she-Hulk nr. 1

Den vilde, hun Hulk nr. 1 blev indberettet på tidspunktet for dens frigivelse som Stan Lees tilbagevenden til tegneserier, og han blev sammen med John Buscema og Elegant Stone on Art. Den grundlæggende historie introducerede Jen Walters, Bruce Banners fætter, og da hun blev såret og har brug for en blodtransfusion, givet diskret af fætter Brucie, bliver hun She-Hulk. Dette er en temmelig konventionel Stan Lee -historie, der er sjov og let. Bogen har ikke den humor, der senere kører af karakteren af ​​John Byrne og Dan Slott har, men dette er en behagelig lille romp af en introduktion.

Batman: Jiro Kuwata Batmanga Vol. 2

En bog, der oprindeligt blev udført i 1960’erne i Japan, men indeholdt en amerikansk karakter var Batman Manga. DC frigav for nylig bind to af Batman: Jiro Kuwata Batmanga, og det er meget godt. Faktisk er det meget bedre end bind 1. Dette bind er meget tættere på tv -showet i 1960’erne (eller den nuværende Batman ‘66 -tegneserie). I dette andet bind får vi se Alfred og kommissær Gordon, som ingen af ​​dem ligner deres amerikanske versioner eller tv -versionerne, men de spiller integrerede dele af historierne. Skurke flyttes væk fra de konventionelle japanske robotter og gale forskere, der udgjorde det første bind og vender sig til enorme edderkopper, pro -wrestlers og praktisk talt en direkte rip off af en amerikansk historie med outsideren, hvor Alfred spiller en stor rolle i historien . Den outsider -historie er interessant i karakteren ligner meget den amerikanske outsider, og historien er praktisk talt den samme, og jeg tror, ​​at amerikanske historier først dukkede op. Jeg ved ikke, om dette var Jiro, der hyldede amerikanerne eller bare et meget underligt tilfældighed. Dette fører mig til mine få uklarheder med en ellers fremragende samling. Jeg ville ønske, at der var nogle baggrundsinfo i denne samling om historierne og hvad historien bag historien var. Bare en side eller to, der gav en vis indsigt i disse historier, ville have været rart. Der manglede også nogle af dækkene til historierne. Jeg ved ikke, om visse historier ikke havde dækbilleder, eller muligvis var de ikke tilgængelige. Generelt er dette en fantastisk pakke og en velkommen tilføjelse til det første bind. Det ser ud til mig, som om Kuwata forsøgte at gøre sin kunststil meget mere vestlig, da han har gået med, da dette bind ser meget mere vestligt ud for mig, som det første bind gjorde. Jeg ser frem til det tredje og sidste bind af denne særskilte periode i Batman -historien.

Det pakker det op til denne runde. Som altid glæder jeg mig over dine kommentarer på mfbway@aol.com. Jeg læste og svarer på dine e-mails og spørgsmål, og jeg glæder mig over din kritik og forslag. Alt, hvad jeg har skrevet her, er min mening og afspejler på ingen måde tankerne eller synspunkterne fra Westfield Comics eller deres medarbejdere. Du er velkommen til at foreslå fremtidige emner for kolonner eller sende alt, hvad du gerne vil have gennemgået til mig på e-mail-adressen ovenfor. Som altid.

Tak skal du have.

Klassiske covers fra Grand Comics -databasen.

Leave a Comment